dissabte, 18 de juliol del 2015

WINE #11: TERRÍCOLA, o els catalans de les pedres en fem pans.









Bé en el nostre cas la dita quedaria així: "Els catalans de les pedres en fem uns vins recollonuts".

És el cas d'aquest TERRÍCOLA, un vi marcat pel sòl on creixen els ceps: un terre eixut, dur, i extremadament mineral. 





És sabuda la relació, inversament proporcional, entre la mineralitat del terra en que la vinya creix i la fruitositat i complexitat d'aquell raîm. A més roc, més potència aromàtica del vi.

És important: aquest montsant és molt prioratí. Pel seu coupatge, de garnatxa i carinyena, i per la llicorella del terra. Aquesta pissarra negra (la mateixa que tenim a Montseny) és un prodigi: un, pel patiment i stress hídric que provoca a la vinya, i dos, per la magnífica maduració que a aquesta obliga.

La llicorella, pissarra negra, durant el dia rep i acumula la radiació solar; durant les hores nocturnes aquesta energia continguda a la pedra continua madurant els raïms. 

És un sòl que és un sol de nit.

Quan Sisa dèia allò de "qualsevol nit pot sortir el sol" encara no coneixia la llicorella.



Aprofitant l'avinentesa...



MINUTOS MUSICALES:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada